Zakelijk

Horeca

Een grote verscheidenheid aan soorten en smaken. Alcoholpercentages tussen de 4 en 8%. Dorstlessend, bruisend en veelzijdig. Cider doet als verfrissende wegdrinker absoluut niet onder voor bier.

Dat beginnen de grote merken ook in te zien. Strongbow, Jilz, Somersby en Havana dry proberen de niet-bierdrinkers te verleiden. Met tot nu toe gematigd succes. Niet zo gek: de trend is ambachtelijk, zoals de populariteit van de kleine bierbrouwerijen laat zien. Ook niet-bierdrinkers willen een uniek product, dat niet uit een grote rokende fabriek komt.

CiderLab is gespecialiseerd in ambachtelijke ciders, gemaakt door kleine cidermakers. Drankjes met een verhaal en een stuk minder zoet dan de industriële ciders.

Afhankelijk van het merk kan per glas, fles, uit blik of van de tap verkocht worden. CiderLab levert traditionele en moderne merken, dus voor elke horecagelegenheid hebben we een passende cider. We bespreken de mogelijkheden graag onder genot van een echte craft cider. Kan in combinatie met een proeverij voor het hele team!

Festivals

CiderLab is dol op festivals. En op cider, maar dat moge duidelijk zijn. Aan festivals geen gebrek in Nederland, maar cider ontbreekt daar nog vaak. Jammer, want niet-bierdrinkers hebben zo weinig frisse alternatieven die lekker wegdrinken. Je gaat niet een hele festivaldag aan de wijn (of misschien wel, maar daar krijg je dan spijt van).

Dus doe eens wat anders, schenk een superlekkere craft cider naast de geijkte festivaldrankjes. Van de tap, uit blikjes of uit mooi vormgegeven fles. Er is veel mogelijk, en we helpen je graag de juiste cider voor jouw festival te kiezen.

Er kan veel meer. CiderLab kan cidercocktails komen shaken. Een cidersmaaklab op je festival inrichten. Cidersangria serveren op warme dagen, of gloeicider op koude nachten en winterfestivals. Creatieve verzoekjes zijn welkom, CiderLab houdt van het experiment!

En heb je een appelboomgaard of wildpluklocatie waar mensen appels kunnen plukken? Nu wordt het gaaf: DIY cider! We leren je bezoekers appels stampen, persen en zelf cider en appelsap maken.

Op kantoor

Schenk op je vrijmibo eens een craft cider in plaats van bier! Nee, ´craft´ betekent niet: heftig, moeilijk en zwaar. Cider kan zo fris, licht en toegankelijk zijn als jij nodig hebt na een lange werkweek. Serveer er een stukje kaas of worst bij en je hoeft niet meer naar huis. De vrijdagmiddag is ook een ideaal moment voor CiderLabs ciderproeverij!

Vaak internationale gasten over de vloer? Die zullen cider waarderen! Ciderdrinkers vind je in veel Europese landen, Noord-Amerika, Japan(!), China en Australië. Amerikanen moet je dan wel hard cider aanbieden, anders denken ze dat je een glaasje appelsap voorstelt.

Vul na internationaal bezoek de koelkast wel weer aan, zodat je de volgende vrijdag niet misgrijpt ;) 

info[at]ciderlab.nl